Getallen


Ongeluksgetal


Ik was nooit erg bijgelovig, maar nu wel. Ik ga er psychisch aan kapot. Mijn (ex)man en ik zijn getrouwd op de 16e. Ons huisnummer bij elkaar opgeteld is ook 16. Het autocijfer is ook 16. Het kengetal van onze plaats is ook 16 bij elkaar opgeteld. Van de camping waar wij altijd naar toe gaan, begint het kengetal ook met 16. Mijn man is 16 dagen na mij jarig en wij kennen elkaar al ruim 16 jaar. Nu heeft hij ons op de 31e december voorgoed verlaten en dat kan, als je het op een bepaalde manier optelt, ook op 16 uitkomen (bijvoorbeeld 3 + 1 = 4 + 12 = 16). Ik ben doodsbenauwd geworden voor dit getal en krijg al de zenuwen als er iets op de 16e gedaan moet worden, want dan denk ik al dat het toch fout gaat. Ik krijg steeds nummers door, bijvoorbeeld 20384, en dat speelt dan steeds door mijn hoofd. Maar dat is nu juist geen 16. Dit nummer krijg ik door in mijn slaap als ik erg angstig droom. Iedereen lacht mij uit, maar ik zie het helemaal niet meer zitten. Ik hoop dat u mij kunt helpen. (Mw. A. M. v.d. W. uit K.)

Ja, cijfers en getallen zijn zeer intrigerend. Ik ben er ook veel mee bezig, maar ik leef er verder niet naar. Ik zie het, noteer het ergens in mijn achterhoofd en denk: nou, als het dan zo moet gebeuren, gebeurt het maar zo. Ik wil het in ieder geval niet zodanig beïnvloeden - op een negatieve manier - dat ik het wil laten gebeuren. Cijfers zijn voor veel mensen heel belangrijk, maar voor mij niet. De gebeurtenissen die aan een cijfer vastzitten, zijn wel belangrijk, doch ze verschillen steeds. Je kunt nooit zeggen - in uw geval het getal 16 - dat er steeds op de 16e een of ander ongeluk gebeurt of dat een getal dat met 16 te maken heeft, een ongeluk betekent. Nee, er gebeurt steeds wat anders en u verbindt aan die verschillende gebeurtenissen hetzelfde getal. Daarmee leg je je eigen lotsbestemming vast op één en hetzelfde getal. Maar toch zijn de gebeurtenissen nog steeds verschillend en dat is ook een Wet. Je kunt in de natuur ook nooit zeggen: 21 maart is het lente en dan schijnt de zon. Dat is niet waar. Het kan 21 maart zijn en sneeuwen. Het ligt dus aan je eigen verwachtingspatroon. Het kan de 21e maart sneeuwen en toch kan voor jou de zon schijnen als je jezelf zo voelt. Maar nogmaals, getallen hebben wel degelijk een betekenis, maar je kunt er ook een betekenis aan geven. Voor de meeste mensen is het getal 13 een ongeluksgetal, voor mij is het een geluksgetal. Kraaien zijn voor de meeste mensen boodschappers van de dood, voor de Vikingen en oude Kelten waren het de boodschappers van geluk. U bent doodsbenauwd geworden voor het getal 16, mevrouw, maar sorry, u maakt het er zelf naar dat dit een lotsbestemming voor u is geworden. Probeer dat te veranderen. Ik kan u nog hoop geven. In de kabbala (joodse cijfersymboliek) bestaat het getal 16 niet en moet je de aparte cijfers van ieder getal boven de 13 weer bij elkaar optellen (16 = 1 + 6). In uw geval krijg je dan het getal 7 en de 7 is een geluksgetal. In de tarot is de 7 de sleutelkaart, de zegewagen, en dat lijkt mij al duidelijk genoeg. Ik reken namelijk altijd vanuit de kabbala en voor mij hebt u dus niet het getal 16, maar 7.

Veronica


Mijn naam is Veronica. Ik ben 25 jaar en woon in R. Ik zou van jou graag een uitleg van de volgende twee dingen willen. Ten eerste: ik zie vaak een weg voor me, doorzichtig van kleur met bolletjes erin. Het maakt niet uit waar ik ben. Ineens zie ik het. De ene keer zie ik ongeveer drie bolletjes in de weg en de andere keer wel zeven. Ik weet natuurlijk niet of het een weg is, maar ik denk altijd aan een soort levensweg als ik het zie. Ten tweede: ik word al drie dagen hard in mijn rechteroor geknepen terwijl ik slaap. Van de pijn word ik dan wakker. Ik ben er niet bang voor, maar waarom zou iemand me nou zo hard in mijn oor knijpen? Een paar jaar geleden heb ik dit ook meegemaakt. Ik hoop dat je me over deze twee dingen meer kunt vertellen. (Veronica C. uit R.)

Ja Veronica, ik denk dat het inderdaad zo is als je zelf ook denkt. Zo zie je maar weer dat ieder mens zelf een stukje uitleg aan zijn eigen dromen en visioenen kan geven. Het is inderdaad je eigen kronkelige levensweg die je ziet. Het is voor mij een stukje moeilijker uit te leggen, omdat je er niet bij verteld hebt welke kleuren deze bolletjes hebben. Die kunnen namelijk veel vertellen van de mensen waar je intensief mee te maken krijgt. De drie bolletjes symboliseren het toekomstige gezinsleven oftewel de drie-eenheid. De zeven symboliseren de directe omgeving. Zeven is ook een geluksgetal en wijst dus op een redelijke harmonie. Deze harmonie moet van jezelf uitstralen, wil zij zo een reflectie geven naar je omgeving. Daarmee trek je de mensen aan die bij je horen. Tegelijkertijd zijn deze bolletjes verwisselbaar zodat er steeds één bij kan komen en er één af kan gaan. Dat wijst erop dat je je het prettigst voelt in een klein intiem gezelschap en dat dit ook bij je hoort. Grote groepen mensen maken je angstig en je hebt de neiging om ervoor weg te lopen. Maar dit is voor jou heel normaal. Je hoort nu eenmaal niet in grote groepen. Ten slotte over het knijpen in je rechteroor (het rechteroor wil zeggen de goede kant, de rechterkant, de kant van het engeltje) dat een aanwijzing geeft naar een belangrijke datum in je leven of het getal van de persoon of personen waarmee je je het sterkst verbonden zult voelen, namelijk het getal dertien. Het is driemaal dat je daarop gewezen wordt, net zoals de drie bolletjes die wijzen op het gezinsverband en wel van de 11e naar de 13e augustus (de laatste drie keren dat in je oor is geknepen). Dit wijst op de drie en de dertien. Ik wil je niet echt naar iemand sturen, maar het getal dertien zou wel eens de verrassing van je leven kunnen zijn. Als je dus iemand ontmoet die met dertien te maken heeft, verbind daar dan niet gelijk de conclusie aan dat die het moet zijn, want je kunt net zo goed dertien dagen erna degene ontmoeten waar je dertien maanden later mee trouwt. Daarmee bedoel ik te zeggen: laat het maar rustig aan het toeval over. Je zult wel zien.

Wegwijssymbolen