Geluiden


Roes


Begin 1983 zijn mijn man en ik een paar maanden uit elkaar geweest. Wij hebben twee kinderen. In die tijd ontmoette ik een getrouwde man, niet zo netjes, maar je leeft op zo'n moment in een roes. We werden verliefd op elkaar. Toen we op een avond met elkaar naar bed gingen, hoorde ik tikjes op de slaapkamermuren. Het begon met een paar kleine tikjes, maar na een half uur was de hele slaapkamer ermee gevuld. Eerst dachten we dat het regende of dat er vliegen tegen de muur opvlogen, maar dat bleek niet zo te zijn. Toen mijn vriend weg was, werd het tikken steeds minder en na een half uur was het weg. Ik zou zo graag willen weten wat het betekent. Heeft het met mij, met mijn vriend of met het huis zelf te maken? Uiteindelijk is alles weer in orde gekomen. Na veel avondjes praten is ons gezin weer bij elkaar. Mijn vriend en zijn vrouw krijgen binnenkort een baby. Toch denk ik nog wel eens aan die tikjes. (Karla P. uit L.)

Toen ik jouw brief begon te lezen, zag ik een oudere vrouw. De uitleg die ik dan ook aan jouw ervaring moet geven, zal je misschien vreemd in de oren klinken, maar ik voel hem nu eenmaal zo. Dit moest gebeuren. Soms lopen de lijnen die het leven en het leven na de dood verbinden, op de meest vreemdsoortige vormen en uitingen in elkaar over. Wat voor ons dan chaos lijkt, is door hen volledig zo gepland en volledig in harmonie met ons gedacht, ook al snappen wij er hier niets van. De oude vrouw die ik zag, was je oma. Ik denk de moeder van je vader. Het was een wat tanige vrouw met steil haar en met een vrij grote neus. Wat zij die nacht aan jullie heeft verteld, was dat zij het prima vond zo, omdat er via deze vreemde omweg een reďncarnatie gaat plaatsvinden, de reďncarnatie van jouw oma naar het gezin van jouw vriend. Het geluid van vallend water of het tikken van regendruppels geeft aan dat droge grond nat wordt en daardoor vruchtbaar, een vruchtbaar huwelijk van jullie twee na een crisis waar de groeiregen opnieuw op gevallen is en dat weer op kan bloeien. Het levenswater is ook voor het gezin van jouw vriend met daarbij een nieuw leven, de geboorte van een kind. Ik ben benieuwd of dat kind een meisje wordt en de rest kun je zelf wel invullen.

Ome Jan


Enkele jaren geleden stonden wij op een camping in Ootmarsum. Op een nacht schrokken we beiden, mijn man en ik, wakker, omdat wij een stem hoorden roepen: "Ome Jan." Mijn man heet namelijk Jan. Het was de stem van een jonge jongen. Wij zaten allebei rechtop in bed en zijn ontzettend geschrokken. Mijn man is toen zijn bed uitgegaan om te gaan kijken wie er zou kunnen zijn, maar hij zag niemand. Wij zijn weer gaan slapen en een poosje later hoorden we opeens iemand naast de tent lopen. Samen zijn we toen gaan kijken, maar weer zonder resultaat. Kunt u ons zeggen wie of wat dat geweest is? (Mw. v. G. uit C.)

Je krijgt nu een antwoord dat je waarschijnlijk helemaal niet verwacht. Jan, je man, heeft nogal wat problemen met zijn werk. Ik denk dat er nog een tussenfase moet komen van een cursus of twee en dat er dan totaal ander werk komt. Hij werkt nu namelijk onder zijn geestelijk niveau. Hij moet meer leiding gaan geven. Dat hoort bij zijn karakter. En iemand die zo'n karakter heeft, kan ook niet zo goed leiding accepteren. Dus hoop ik voor hem dat mijn voorspelling uitkomt. En nu de stem in de nacht en de voetstappen om de tent. Dat heeft te maken met iemand in de familie van Jan die op dat moment in verwachting was en waar een jongetje is geboren. Maar dit jongetje is van een geestelijke tweeling, waarvan de andere helft in dezelfde familie geboren wil worden, waarschijnlijk bij jullie. Ik denk dat die tweede een meisje is en dat die bij jullie hoort. Je moet maar eens opletten - als het jongetje wat volwassen is - hoe hij naar jouw man zal trekken. Hij kiest namelijk jouw man als vriend en vertrouwensman. Ik moet het in de richting zoeken van iemand die Jacques heet. Het kan zelfs nog een vriend zijn van Jan, waar het jongetje geboren is, want vrienden zijn vaak meer familie van je dan je familie zelf.

Wegwijssymbolen