Verschijningen


Angelica


Het laat me niet los en met jouw hulp wil ik er graag achter komen wie dat meisje is dat af en toe bij mij waargenomen en beschreven wordt. Ik heb er nog nooit antwoord op kunnen geven. Ze heet Annie of Angela en ze is door een ongeluk om het leven gekomen. Onlangs werd ze door mijn vriendin beschreven. Ze heeft bruine ogen en halflang haar. Het is belangrijk voor mij om te weten wie zij is. Verder heb ik een droom gehad, zo mooi, dat ik erin wilde blijven. Ik zat voor in een auto naast de bestuurder en de sfeer was opperbest. Achterin zaten nog twee mensen, waarschijnlijk vrienden van me. De bestuurder lachte liefdevol naar me en ik lachte terug. Hij zei me naar buiten te kijken. We reden op een lange, smalle, geasfalteerde weg door bossen en bergen. Het was een groen, uitgestrekt landschap. Het was zo mooi en het straalde zo'n rust uit dat ik er wilde blijven. Ik voelde me gelukkig en tevreden. Kun je me iets meer over dat meisje of die droom vertellen? (Marja W. uit S.)

Ik denk, Marja, dat zij het allemaal een beetje mis hebben. Degene die zij namelijk bij je zien, is niet zomaar iemand die bij jou als geleidegeest is. Nee, het is een deel van jezelf en wel een vorige incarnatie. Haar naam was Angelica en waarschijnlijk heeft zij gewoond in Bad-Kreuznach. Verder zie ik een achternaam die met een R. begint en een sterke O-klank heeft. De begrafenis heeft destijds nogal veel indruk op de plaatselijke bevolking gemaakt, omdat er waarschijnlijk vier mensen om het leven zijn gekomen. Ik heb de indruk dat een auto met vier mensen op weg naar een vakantiebestemming in ItaliŽ in Zuid-Duitsland rechts van de weg af is geraakt en toen is verongelukt. Ik denk dat je toen nog een schoolmeisje was. Jouw droom en de ervaring met Angelica horen bij elkaar. Je bent samen met je vrienden om het leven gekomen. Jouw ervaring in jedroom is het moment, dat je samen kort na het ongeluk ervaren hebt als enorme afleiding ineen mooi landschap. Het was de plek waar je mocht uitrusten en samen gelukkig mocht zijn. De ervaring op het eind, bos, bergen en een uitgestrekt landschap, zal jou in ieder geval nog vaak kunnen helpen als je het moeilijk hebt in dit leven. Denk er maar vaak aan terug, want dit is jouw stukje van de hemel.

Tien minuten


Een week of drie geleden werd ik 's nachts wakker. Toen ik me omdraaide, zag ik een gedaante in mijn kamer. Hij zat op de leuning van de stoel. Toen ik rechtop ging zitten, draaide de gedaante zich om. Hij was gehuld in een soort pij, die een witte lichtgevende kleur had. Een gezicht kon ik niet zien, want deze ruimte was geheel zwart. Evenmin zag ik handen, want de mouwen waren te lang. Met de linkerarm wenkte de gedaante mij met een heel sierlijk gebaar. Ik stapte uit bed en tegelijk kwam de gedaante overeind. De afstand tussen ons was ongeveer anderhalve meter. Hij was een stuk groter dan ik. Ik bleef verbaasd staan. Zo stonden we enige tijd tegenover elkaar. Er gebeurde verder niets en er werd ook niets gezegd. Het was muisstil. Opeens zakte de gedaante in elkaar en verdween in de vloer. Het hele gebeuren heeft zo ongeveer een minuut of tien geduurd. Dit was de eerste keer dat ik zoiets meemaakte. Ik ben erg benieuwd wat hiervan de betekenis kan zijn. (R.B. uit H.)

Je zult het misschien gek vinden, maar je hebt een minuut of tien tegen jezelf aan zitten kijken. Je dacht dat je wakker was, maar dat was niet echt zo. Wat je had, was een zogenaamde uittreding. Je lichaam sliep en je aura stapte uit je lichaam en je keek weer naar dat beeld. En wat zag je toen. Je keek naar je aura zoals hij eruit zag in een vorige incarnatie. Je moet toen een monnik geweest zijn, waarschijnlijk in Zuid-West Engeland. Het bewijs dat je het zelf bent geweest, is waarschijnlijk dat je het gezicht niet zag. Als je wel een gezicht zou hebben gezien, zou het je eigen gezicht zijn geweest. En dat kon niet, omdat je op bed lag. Het is net alsof je op de televisie een filmpje over jezelf ziet dat al eerder is opgenomen en waarvan je niet meer wist dat het bestonden ook niet meer wist dat je de opnames zelf had meegemaakt. Op het moment dat de gedaante in de vloer verdween, kwam je aura weer terug in je lichaam. Maar wat moet je nu verder met zoiets? Wat betekent het? Waarom moest je het zien? Dat vind ik nog veel belangrijker dan de gebeurtenis op zich. Het gebeurde wijst namelijk ergens op en wel dat je in die vorige incarnatie erg sterk op het geestelijke vlak leefde en nu te weinig. Hij wijst erop dat je je meer moet verdiepen in je eigen geestelijke mogelijkheden. Je bent er dus nog lang niet. De wijze mens die in je zit, moet nu eindelijk naar buiten komen. Dat is de boodschap. Wat deed met name een priester-monnik veel: praten met mensen, helpen van mensen en het bijstaan van mensen als zij problemen hadden. Laat dus die tien minuten uitgroeien tot veel nuttige uren van hulp geven.

Relaties